RTS nije utišavao Gorana Vesića

Tri stručnjaka za zvuk sa Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu utvrdila su da Radio-televizija Srbije nije snižavala zvuk dok je u jednoj predizbornoj emisiji govorio funkcioner Srpske napredne stranke Goran Vesić, saopštio je RTS.

Iako je tražena, stručna analiza REM-a, navodi se na sajtu RTS-a, nije dobijena.

U saopštenju objavljenom na sajtu RTS-a se navodi da se nalaz tri stručnjaka da Katedre za snimanje zvuka Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu podudara s nalazom RTS-a.Vanredni profesori dr Zoran Maksimović i dr Nikola Kokotović kao i docent Dino Dolničar analizirali su dve emisije “ Upitnik“ od 27.2 i 2.3. i zaključili da su “ u potpunosti u skladu da tehničkim standardima evropske unije emiyera,EBU R 128″.

Vesić je učestvovao u emisiji „Upitnik“ 1.marta 2018.godine.

Problem u ovoj vrsti debatnih emisija nastaje kada više učesnika u diskusiji govore istovremeno.Tada je tehnički nemoguće da jačina zvuka svakog sagovornika bude jednaka.Uvek se najbolje čuje govornik kome je data reč i voditelj, navodi se na sajtu RTS-a.

Kada govore voditelj ili jedan od uvesnika u debati, upadice ostalih se “ dodaju do maksimalno mogućeg tehničkog nivoa zvuka“, kako bi se razumelo ono što govori onaj kome je data reč, a ne onaj koji upada u reč.

Kada učesnik koji nema reč hoće da nadjača onoga kome je data reč postiže suprotan rezultat, on je akustično glasniji samo u studiju, ali u prenosu postaje tiši nego kada govori uobičajenom načinom glasa,navodi se u saopštenju i dodaje da su stručnjaci zaključili da je emisija “ Upitnik“ od 1.marta „uobličena tehnički preciznije i uskladjenije u odnosu na emisiju ‘ Upitnik’ od 27.februara“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com