Najgora avio-kompanija na svetu: United Airlines odgovoran za smrt psa

Jedna od najpoznatijih američkih avio-kompanija, United Airlines, ponovo se “proslavila” svojim ponašanjem prema putnicima koje je ovaj put rezultiralo smrću psa.

Prošlog ponedeljka Katalina Robledo je, u skladu sa pravilima United Airlines-a, na let od Hjustoja do Njujorka povela i svog psa, devetomesečnog francuskog buldoga Kokita. Na insistiranje osoblja na tom letu, Robledova je Kokita, u transportnoj torbi za pse, morala da smesti i zatvori u pretinac za ručni prtljag.

Tokom četvorosatnog leta Robledova je alarmirala osoblje da pas laje, ali joj nije bilo dozvoljeno da otvori pretinac zbog turbulencija.

Na kraju leta, kada je pretinac najzad otvoren, Kokito je već uginuo.

Iako stjuardesa koja je naložila zatvaranje psa u pretinac tvrdi da uopšte nije znala da je reč o transportnoj torbi sa psom unutra (!?) već o običnom ručnom prtljagu, Robledova ali i drugi putnici sa tog leta tvrde da je apsolutno svima u avionu bilo i više nego jasno da je reč o živom biću, psu.

United Airlines, na čijim letovima je prošle godine uginulo 18 pasa (od ukupno 24 na američkim letovima) a 13 (od ukupno 15 na američkim letovima) povredjeno, ovaj dogadjaj je nazvao “tragičnim incidentom”.

”Preuzimamo potpunu odgovornost za ovu tragediju”, navodi se u saopštenju United Airlines-a.

Podsetimo, United Airlines je prošle godine prošao kroz medijsku golgotu, sopstvenom zaslugom, kada je jedan putnik na njihovom letu nasilno izvučen iz aviona zbog namernog prebukiranja.

One thought on “Najgora avio-kompanija na svetu: United Airlines odgovoran za smrt psa

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com