Sad i više nikad : Vučić popustio opoziciji, svi lokalni izbori 2.juna

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Ana Brnabić saopštila je u četvrtak da očekuje da Zakon o lokalnim izborima bude izmenjen u subotu, a u nedelju za 2.jun raspisani svi lokalni izbori, koji je trebalo da budu održani u julu i avgustu.

„Nakon 17 dana razgovora sa svim poslaničkim grupama ili najvećim brojem onih koji su se odazvali pozivu i iscrpljivanjem mogućnosti razgovora, donela sam, u konsultacijama s predsednikom Vučićem odluku da prihvatimo zahtev opozicije grupisane oko Srbije protiv nasilja i Novog DSS – NADA, koji su mi predali tokom razgovora, da raspišemo sve one izbore, kojima je vreme padalo za jul i avgust, i da ih raspišemo za 2.jun“,rekla je Brnabić na konferenciji za novinare u Narodnoj škupstini, a prenosi RTS.

Ona je rekla da će to zahtevati izmene Zakona o lokalnim izborima i izrazila nadu da će te izmene Skupština usvojiti u subotu, a izbori biti raspisani u nedelju.

Brnabić je izjavila da je ova odluka presedan i da ona misli da to nije najbolji demokratski presedan, ali da će to biti lekovito za našu zemlju.

Predsednica Narodne skupštine je rekla da u ovom trenutku postoji dvotrećinska većina u parlamentu, koja će omogućiti da se taj presedan dogodi, kao i da ne veruje da će se ikada više ponoviti takva situacija.

Da podsetimo, izbori za Skupštinu grada Beograda zakazani su za 2.jun.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com