Srbija i zvanično izlazi iz recesije

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da za Srbiju nema nikakve opasnosti od bankrota, i naglasio da će naša zemlja ubuduće imati deficit manji od tri odsto BDP-a, poput najrazvijenijih evropskih zemalja.

vučić

Vučić je u obraćanju građanima Crne Trave, nakon što je prethodno posetio Leskovac, podsetio na to da je pre sedam-osam meseci govorio da će Srbija, uprkos fiskalnoj konsolidaciji, na kraju godine imati privredni rast od 0,5 do 1 odsto.

To potvrđuje i činjenica da će MMF korigovati prognozu rasta BDP-a Srbije, istakao je premijer i dodao da nas u 2016. godini očekuje privredni rast od dva odsto, a u 2017. godini i veći.

On je ponovio da će biti novca za investicije i razvojne projekte, i poručio građanima Crne Trave da će im Vlada Srbije pomoći u svemu što je važno za razvoj njihovog mesta, što će im omogućiti bolji život nego u prethodnom periodu.

Vučić je naveo i da se radi na platnim razredima, tako da će svako za isti posao biti isto plaćen, bez obzira na to u kojem mestu radi, i istakao da nema problem da to kaže i u Crnoj Travi, i u Beogradu.

Predsednik Vlade je poručio penzionerima, posebno onim sa najnižim primanjima koja nisu smanjivana, da će već pred kraj godine imati veće penzije, koje će, kako je potvrdio, biti povećavane i sledeće godine.

Prema njegovim rečima, povećanja njihovih penzija neće biti velika, ali su oni zaradili da budu nagrađeni.

To povećanje, kako je naveo, biće sprovedeno tako da nijednog sekunda ne budu ugrožene državne finansije i stanje u budžetu, i to pod uslovom ako budemo radili kao do sada.

Mi smo uspeli kao država da se ozbiljno odnosimo i da ne trošimo od onoga što treba da ostane našoj deci, već da trošimo ono što imamo, naglasio je Vučić i istakao da će penzioneri uskoro moći da kažu ne samo da „mogu da prežive, već da mogu da žive“.

On je rekao da će se plate i penzije postepeno povećavati, na svakih šest meseci i na svakih godinu dana do 2017. godine, i ukazao da je preduslov za to težak rad, strpljenje i podrška građana Vladi Srbije u sprovođenju reformi.

Bez vaše podrške, mi nemamo nikakvu snagu. Sa vašom podrškom imamo veliku snagu i ogromnu energiju da stvari menjamo, da Srbiju i njen ugled podižemo u svetu, da teškim ekonomskim merama pravimo zdravu zemlju, zdravu privredu za budućnost i da obezbedimo mnogo više posla za sve vas, poručio je Vučić.

Premijer je najavio da će u narednoj godini biti promena i kada je reč o rešavanju demografskih problema, uz podsećanje na to da država do sada uglavnom nije ništa preduzimala kada je reč o depopulaciji stanovništva i podsticanju nataliteta.

Za 2016. godinu najavljujem velike promene i reforme u sistemu školstva, zdravstva i pre svega brigu i rešavanje, odnosno početak rešavanja naših demografskih problema, poručio je Vučić i ocenio da se Srbija ne može sačuvati ako u Crnoj Travi živi svega 1.500 ljudi, a svi ostali odlaze u Beograd, Novi Sad, Niš ili Kragujevac.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com