Srbija: Ja sam Ministarstvo državne uprave! Ne, ja sam!

Ah, taj Internet! Velika boljka domaćih institucija i dalje je „taj Internet“.

Poslednji u nizu slučaja nesnalaženja domaćih instuticija na Internetu je „okršaj“ Ministarstva pravde i Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave u borbi za titulu Ministarstva državne uprave. Da, zvuči blesavo, ali zaista je tako.

Evo i zašto. Zvanična Internet prezentacija Ministarstva pravde, na čijem je čelu Nikola Selaković, je mpravde.gov.rs.

Ministarstvo pravde

 

Međutim, isti sajt moguće je pronaći i na domenu drzavnauprava.gov.rs. Dakle i pravda i državna uprava. Ovde je važno napomenuti da je pre neke od mnogobrojnih rekonstrukcija Vlade Srbije, ili prethodnih izbora, Nikola Selaković zaista i bio ministar pravde i državne uprave.

Ministarstvo pravde i državne uprave

Međutim, sada je državna uprava sektor kojim upravlja Kori Udovički. Puno ime: Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave. Internet prezentacija ovog ministarstva je zapravo skraćenica njegovog punog imena: mduls.gov.rs.

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave

Istina, pretragom državna uprava i Ministarstvo državne uprave na Google-u prvi rezultat je sajt Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, ali Internet, (zlo)pamtilo kakvo jeste, prepun je linkova za sajt državne uprave koji zapravo vodi na sajt Ministarstva pravde.

Dakle, ko je ovde zaista Ministarstvo državne uprave?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com