Srbija na 59. mestu „Duing biznis liste“ Svetske banke

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se Srbija na novoj „Duing biznis listi“ Svetske banke nalazi na 59. mestu, što je napredak za 32 mesta u odnosu na prošlu godinu i pokazatelj da pruža siguran poslovni ambijent.

Vučić

Vučić je na Srpsko-ruskom poslovnom forumu u Moskvi ukazao na to da ovim napretkom nije obuhvaćen deo reformi koji je urađen u poslednjem periodu.

To je važna vest ne samo za građane Srbije, već i za one koji žele da dođu u Srbiju i investiraju, s obzirom na to da mogu da računaju na ozbiljan i siguran poslovni ambijent, gde se investicija isplati i gde se garantuje sigurnost ulaganja, poručio je premijer.

On je podsetio na to da je Srbija prošle godine imala pad od 15 mesta na ovoj listi, ali da je ove godine postignut najveći napredak od svih zemalja.

To znači da smo mnogo toga uradili i to će biti jasan signal svim investitorima da je Srbija danas sigurno mesto za ulaganja, poručio je Vučić i dodao da je želja Vlade Srbije da naša zemlja bude u prvih 40 zemalja u svetu.

I kada budemo u toj superligi, onda ćemo moći da kažemo da će Srbija uspeti da obezbedi dovoljno investicija i dodatno pobedi nezaposlenost i zaposli značajno veći broj ljudi, zaključio je premijer.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com