Srbija počinje sa primenom Trećeg energetskog paketa EU

Skupština Srbije počeće u petak raspravu o Predlogu zakona o energetici kojim se uvodi potpuna primena Trećeg energetskog paketa EU i obezbedjuje veća zaštita kupace električne energije.

Podsetimo, upravo zbog Trećeg energetskog paketa je obustavljen projekat gasovoda Južni tok.

Poslanici Skupštine će ponovo raspravljati i o Predlogu izmena i dopuna Zakona o planiranju i izgradnji, 15 dana nakon što je parlament već usvojio izmene tog zakona, a kako bi se ispravili propusti u vezi sa odredbom koja se odnosi na doprinos za uredjenje gradjevinskog zemljišta.

Razmatraće se i Izmene Zakona o posebnim uslovima za upis prava svojine na objektima izgradjenim bez gradjevinske dozvole kojima je, pored ostalog, predvidjeno da se objekti za koji je pokrenut postupak za upis prava svojine, neće rušiti do pravosnažnog okončanja postupka za upis prava svojine.

U parlamentu će se razmatrati i Predlog zakona o potvrdjivanju okvirnog sporazuma Srbije i Evropske komisije o pravilima za korišćenje finansijske pomoći EU iz pretpristupnih fondova (IPA II), ali i Predlog izmena i dopuna Zakon o matičnim knjigam

Ekonomske Vesti, Beta

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com