Srbiji od Svetske banke 36,2 miliona evra za nepokretnosti

Svetska banka odobrila je Srbiji zajam od 36,2 miliona evra (44 miliona dolara) za projekat unapredjenja upravljanja nepokretnostima, saopšteno je u utorak iz te medjunarodne finansijske institucije.

Zajam će pomoći Srbiji da napravi tačnu, potpunu i elektronski dostupnu bazu podataka o vlasništvu nad nepokretnostima, navodi se u saopštenju.

„Ovaj projekat podržava napore srpske vlade u sprovodjenju reformi, pomažući joj da napravi bolje uslove poslovanja i otvaranja novih radnih mesta, kao i njene evropske integracije,“ rekao je šef Kancelarije Svetske banke u Srbiji Toni Verheijen.

Kako je istakao, bolja dostupnost informacija o nekretninama će privući investitore, smanjiće troškove i znatno će skratiti vreme potrebno za njihova ulaganja.

Verheijen je rekao i da razvoj tržišta nepokretnosti treba da podstakne rad malih i srednjih preduzeća koja nepokretnosti koriste kao obezbedjenje za uzimanje kredita.

Svetska banka je ocenila da i pored toga što je Srbija u poslednjoj deceniji znatno unapredila sredjenost podataka o nepokretnostima, u toj oblasti još zaostaje za standardima EU.

Beta

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com