Srbiji potrebna pomoć za brigu o migrantima

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da će izbeglice sa Bliskog istoka i tokom hladnog vremena imati svu moguću pomoć nadležnih organa u Srbiji, pri čemu naša zemlja očekuje veća donatorska sredstva.

Vulin

Vulin je u izjavi novinarima, nakon polaganja venca kraj spomen-ploče majoru Milanu Tepiću, rekao da će biti ojačani postojeći kapaciteti i da će se Srbija truditi da ti kapaciteti budu tamo gde se migranti kreću.

On je najavio da i danas aktivisti Komesarijata za izbeglice i migracije i Crvenog krsta u parku kod autobuske stanice u Beogradu nude migrantima prevoz i smeštaj u centru u Krnjači, ali da oni uglavnom to odbijaju.

Prema njegovim rečima, svi oni smatraju da treba da se zadrže što kraće u našoj zemlji i da idu dalje, ali bez obzira na to već sada smo spremni za hladnije vreme.

Ministar je ukazao na to da naša zemlja očekuje još intenzivniju podršku međunarodne zajednice u vezi sa pružanjem pomoći izbeglicama.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com