Srbijo, navali: Objavljen poziv za dodelu turističkih vaučera

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Vlade Republike Srbije saoštilo je danas da je objavilo obaveštenje kojim se pozivaju ugostitelji da se prijave radi realizacije šeme dodele vaučera za subvencionisano korišćenje usluge smeštaja u ugostiteljskim objektima.

zlatibor

U saopštenju se navodi da je obaveštenje objavljeno na osnovu Uredbe o uslovima i načinu dodele i korišćenja sredstava za podsticanje razvoja domaćeg turizma intenziviranjem korišćenja turističke ponude u Republici Srbiji.

Obaveštenje važi za privredne subjekte, druga pravna lica, zdravstvene ustanove koje organizuju boravak i pružaju usluge prevencije, lečenja i rehabilitacije, kao i fizička lica koja pružaju ugostiteljske usluge u kategorisanim objektima domaće radinosti i seoskog turističkog domaćinstva, a u kojima se ugostiteljska delatnost obavlja u skladu sa Zakonom o turizmu.

Na ovaj poziv mogu se prijaviti ugostitelji sa teritorije Srbije, izuzev ugostitelja koji pružaju usluge smeštaja na teritoriji grada Beograda, Novog Sada, Niša i Kragujevca.

Vaučerima se mogu plaćati usluge smeštaja u ugostiteljskim objektima u trajanju od najmanje pet noćenja, izvan mesta prebivališta korisnika vaučera, dok se njima ne mogu plaćati usluge ishrane i pića, pružanja zdravstvenih ili drugih usluga i boravišne takse.

Vrednost vaučera iznosi 5.000 dinara i navedeni iznos predstavlja maksimalni iznos sredstava koja korisnik može jednom koristiti pri subvencionisanom korišćenju usluga smeštaja u ugostiteljskim objektima, bez obzira na to kolika je vrednost izvršene usluge smeštaja.

Rok za prijavljivanje ugostitelja je do 30. juna, nakon čega će Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija sačiniti listu ugostitelja koji su ispunili uslove za realizaciju šeme dodele vaučera i objaviti na zvaničnoj internet stranici Mnistarstva.

Period korišćenja vaučera je od 1. avgusta do 20. novembra, precizira se u saopštenju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com