Šta ima novo pred izbore : Novi Šešelj!

Novi Šešelj se od starog Šešelja razliku po tome što je mladji, lepši i tokom predstavljanja predizbornog programa je pokazao veći stepen političke samokontrole.

Sajtom SRS već dominiraju slike Aleksandra Šešelja (26) sadašnjeg zamenika predsednika stranke i očitog političkog naslednika. U Srbiji trenutno nema istaknutih bračnih parova koji se simultano bave politikom, ali par porodičnih političkih dinastija tek u nastajanju imamo.

Kosovo je jedino pitanje, čije se čvršće konture mogu raspoznati tokom predizborne kampanje za parlamentarne izbore 21.juna, a da jasan odgovor na to pitanje ne daje nijedna stranka.

Aleksandar Šešelj u ime Srpske radikalne stranke predlaže da se na to pitanje odgovori potpunom autonomijom Kosova.

Potpunom autonomijom Priština bi dobila ne samo državne simbole kao što su himna i zastava, nego i sopstvenu valutu i pravo da ubira poreze na teritoriji KiM, kao i pravo da pod svojom zastavom nastupa na medjunarodnim sportskim takmičenja.

Potpunom autonomijom Priština ne bi dobila vojsku, mesto u Ujedinjenim nacijama i kontrolu nad granicom na Prokletijama.Srpske opštine na KiM bile bi pod direktnom ingerencijom Beograda.

Šta bi Prištinu privuklo razgovorima o  ovom predlogu i šta bi ovako koncipiranom autonomijom dobila što već nema, a čega bi se Beograd u tim pregovorima odrekao što još ima, nije jasno. A sopstvena valuta i porez su ionako  dosta ozbiljni prelazni elementi samostalnosti.

 

 

One thought on “Šta ima novo pred izbore : Novi Šešelj!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com