Stefanović: Uskoro će kroz Srbiju prolaziti 9.000 migranata na dan

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da se pojačava kontrola svih migranata koji prolaze kroz našu zemlju, uz napomenu da se traži rešenje da građani ne osete pritisak kada broj migranata koji dnevno prolaze kroz Srbiju dostigne 9.000.

izbeglice

Stefanović je na konferenciji za novinare u Palati Srbija rekao da je to važno i sa bezbednosnog aspekta, i podsetio na to da se migranti koji prolaze kroz Srbiju registruju, što će olakšati posao zemljama koje su krajnja destinacija za izbeglice.

Ministar je ujedno najavio da će sa direktorom policije Vladimirom Rebićem obići migrante koji prolaze kroz Makedoniju.

Prema njegovim rečima, važno je da se Makedonija, koja neposredno pre nas prima migrante, uključi u proces registracije zbog toga što se određene zemlje EU protive tome da primaju ekonomske migrante.

Stefanović je poručio da je veoma važno da se razjasni kako će Makedonija nastaviti da postupa po tom pitanju i na koji način će ovaj problem da bude rešen, a da to ne osete građani.

On je ponovio da se traži rešenje da građani Srbije ne osete pritisak kada broj migranata koji prolaze kroz našu zemlju pređe 8.000 ili 9.000 dnevno.

Naša država, kako je podsetio, izdvaja sredstva kako bi migranti imali pristojne i normalne uslove za privremeni boravak u Srbiji.

Juče je u Srbiju ušlo 2.887 migranata.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com