Stevanović: Nisam zabrinut zbog Fijata!

„Ne, nisam, ni malo nisam zabrinut! Ne znam uopšte šta se posebno dešava u fabrici Fijat automobili Srbija“, rekao je u razgovoru za Ekonomske Vesti gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović.

Prvi čovek Kragujevca istakao je da je privremeno smanjenje proizvodnje u fabrici Fijat automobili Srbija potpuno normalno s obzirom na situaciju.

„To je trenutno. Oni na zalihama nemaju ništa, koliko ja znam. Problema ne bi trebalo da bude. Tu je u pitanju tržište. Zaista nemam zašto da budem zabrinut“, kaže Stevanović.

Koje tržište je u pitanju?

Pa strano tržište. Znam ja kako to izgleda, tolike godine sam to radio. Mi smo u neko davno vreme imali po 7-8 hiljada automobila u zalihi, pa je bilo malo problema, sećate se. A oni sada nemaju nijedan automobil na zalihi. Automobil se dobro prodaje, izvoz je nešto slabiji sada…tako ja razmišljam gledajući sa strane i imajući one podatke koje imam.

A Rusija?

To nije samo pitanje za Fijat. To je i pitanje politike.

Da li ste razgovarali sa nekim iz fabrike u vezi sa smanjenjem proizvodnje?

Ne, ne, ne, nisam. Malo sam razgovarao sa nekima koji i nisu toliko upućeni u te stvari. U suštini je to ovo što vam kažem. Smanjenje proizvodnje je trenutno, što ne znači da proizvodnja neće biti povećana kada to bude bilo potrebno.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com