Stipendije za 1.200 najboljih studenata

Fond za mlade talente stipendiraće nastavak studija za 1.200 najboljih studenata završnih godina osnovnih i master studija na državnim fakultetima u Srbiji. Iznos stipendije je 30.000 dinara po studentu i dodeljuje se za 10 nastavnih meseci.

„Oko 1.200 studenata je od Vlade Republike Srbije, kroz Fond za mlade talente, dobilo sredstva za nastavak školovanja na državnim fakultetima. To je pokazatelj da Vlada itekako brine o mladim ljudima i njihovom usavršavanju. Na ovaj način pomažemo našim najtalentovanijim mladim ljudima, pokušavamo svima da pokažemo da se trud i rad isplate, i da ih država prepoznaje. Dajemo im podršku u obrazovanju – kao prvom koraku ka sistemu u kojem će imati i više šansi za zaposlenje. Srbija će biti onoliko uspešna zemlja koliko budemo imali uspeha u obezbeđivanju posla našoj omladini“, rekao je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

Dositeja

Na ovogodišnji konkurs pijavili su se izuzetno kvalitetni kandidati, dodaje se u saopštenju Ministarstva omladine i sporta, pa tako poslednji na listi dobitnika stipendije za osnovne studije ima prosek 9,43, dok je prosečna ocena poslednjeg dobitnika stipendije za master studije 9,65. Ukupno 111 stipendiranih studenata ima prosečnu ocenu 10.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com