Sutra počinje Međunarodni sajam turizma u Beogradu

Beogradski sajam turizma, pod sloganom „Iskoristi trenutak“, biće otvoren sutra, 19. februara.

Izlagači na Sajmu turizma, kojih će biti više od 1.100 iz preko 50 zemalja, spremili su tradicionalne sajamske popuste i do 40 odsto.

U hali 1 Beogradskog sajma biće smeštene turističke agencije, inostrane turističke organizacije, zemlja partner Ujedinjeni Arapski Emirati, inostrani izlagači i nacionalne avio kompanije. Deo ovog programa biće i u hali 1a.

U hali 2 na nivou A, osim turističkih agencija, svoju poslovnu ponudu predstaviće osiguravajuće kuće, fakulteti i više škole iz oblasti turizma i ugostiteljstva.

Hala 3 rezervisana je isključivo za ponudu domaćih turističkih agencija, a u Hali 3a je Sajam suvenira. U hali 4 predstaviće se domaći turizam – planine, banje, jezera, salaši, turističke organizacije Srbije, Beograda, Vojvodine i drugih regiona, gradova i opština.

Pored tradicionalno atraktivnih destinacija poput Turske, Grčke, Egipta, Indonezije, Brazila i sličnih, ove godine na Beogradskom sajmu turizma će se predstaviti i Jamajka.

Turistička organizacija Srbije će svoju ponudu ove godine prezentovati kroz kampanju „Moja Srbija“, koja će, kako kažu u toj organizaciji, predstaviti spoj tradicionalnog i modernog.

Država partner ovogodišnjeg Sajma su Ujedinjeni Arapski Emirati.

„Zahvaljujući vizionarskoj izgradnji, fantastičnim arhitektonskim projektima i napretku, bogati i raskošni Ujedinjeni Arapski Emirati nezaobilazna su turistička destinacija. Abu Dabi je administrativno poslovni centar, Dubai je poznat po masovnom turizmu, Šardžah po kulturnim znamenitostima, Adžman kao gastronomska destinacija, Um al-Kuvein kao avanturistička. Ras al-Hajman odlikuje velnes turizam, a Fudžera se ponosi najlepšim plažama. Luksuzni hoteli, duge peščane plaže, bazari, šoping centri, zabava i čuda modernog graditeljstva kao i kontrast između ultra modernog i drevnog i tradicionalnog jesu ono što privlači turiste iz celog sveta“, navodi se u saopštenju Beogradskog sajma turizma.

Međunarodni sajam turizma u Beogradu biće otvoren od 10 časova u četvrtak, 19. februara, do 17 časova u nedelju, 22. februara. Cena pojedinačne ulaznice je 300 dinara, a za grupne posete 200 dinara.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com