Sve službe u punoj pripravnosti zbog poplava

Pomoćnik ministra unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije i načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić apelovao je danas na sve službe da budu u punoj pripravnosti i budnosti, budući da se još nekoliko dana ne očekuje poboljšanje vremenske situacije.

Predrag Marić

Marić, koji je u Čačku sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem obišao najugroženija mesta, rekao je za RTV Pink da je reka Čemernica u Konjevićima napravila ozbiljne probleme, da je 150 domaćinstava poplavljeno, a 52 ljudi evakuisano iz tog mesta i iz Lučana.

Najvažnije je da niko nije izgubio život, rekao je Marić, dodajući da se na teritoriji Čačka razmišlja o pojačanju snaga angažovanjem Vojske Srbije, pored već prisutnih pripadnika Žandarmerije i pripadnika Sektora za vanredne situacije.

On je precizirao da se u Lučanima izlila Bjelica, da je 70 objekata pod vodom, od toga veliki broj firmi, kao i da će tamo takođe stići Vojska Srbije.

Načelnik Sektora za vanredne situacije poručio je da opasnost nije prošla kada je reč o ostalom delu Srbije i apelovao na potpunu budnost i oprez svih službi na lokalnom nivou.

Upitan za situaciju na velikim rekama, Marić je napomenuo da za sada nema većih problema na njima, da su granice oko redovne odbrane, a da je kod Šapca blizu stanju vanredne odbrane od poplava.

Treba da motrimo i na velike reke. Očekujemo da se do 11. marta ovaj ciklon smiri, naveo je Marić, dodajući da za sada nema intervencija na jugu Srbije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com