Vojvodina: Ovo nije vreme za stvaranje profita, spustite akumulaciju Đerdapa

Vlada Vojvodine apelovala je danas da se akumulacija Đerdapa spusti za minimum 30 centimetara, „jer ovo nije vreme za stvaranje profita nego za slogu i odbranu ljudskih života i materijalnih dobara u Srbiji“.

sednica Valde Vojvodine

U saopštenju posle vanredne sednice Pokrajinske vlade navodi se da je predsednik vlade dr Bojan Pajtić istakao da je ta institucija spremna da pruži pomoć i pokaže solidarnost sa stanovništvom u poplavljenim sredinama koje su van teritorije pokrajine.

Zaključeno je da su svi raspoloživi tehnički i ljudski kapaciteti ponuđeni kolegama iz „Srbijavoda“ i Sektora za vanredne situacije, za sanaciju i spasavanje ugroženih na teritorijama van Vojvodine.

Pokrajinska vlada zadužila je i Direkciju za robne rezerve da po nalogu Pokrajinskog štaba za vanredne situacije isporuči prehrambeno-sanitarne pakete i flaširanu vodu sredinama u Srbiji, koje su ugrožene u poplavama.

Takođe, nakon izveštaja Javnog vodoprivrednog preduzeća „Vode Vojvodine“ i Pokrajinskog štaba za vanredne situacije, konstatovano je da se isplatio svaki dinar koji je Pokrajinska vlada u proteklih 12 godina uložila u izgradnju i rekonstrukciju nasipa i vodoprivredu u Vojvodini.

Predsednik i članovi pokrajinske vlade doneli su zaključke u kojima se ističe daje u Vojvodini sistem odbrane od poplave podignut na najviši stepen pripravnosti, uvedena su dežurstva od 24 sata na deonicama gde je već uvedena redovna i vanredna odbrana od poplava. Mehanizacija, ljudstvo i materijali su na zadovoljavajućem nivou, a od 2014. godine je uloženo preko 300 miliona dinara u zonu, koja i sada može biti ugrožena.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com