Sve spremno za građevinske dozvole za Južni tok

Ministarka gradjevinarstva, infrastrukture i saobraćaja Zorana Mihajlović izjavila je da su se stekli uslovi za izdavanje gradjevinskih dozvola na deonicama 2, 3 i 4 na trasi gasovoda Južni tok.

Mihajlović je u intervjuu „Balkanmagazinu“ rekla da je ministarstvo na čijem je čelu obavilo stručnu kontrolu projektne dokumentacije za te tri deonice na trasi gasovoda i da su se time stekli uslovi za izdavanje gradjevinskih dozvola.

Ona je istakla da realizacija velikog medjunarodnog infrastrukturnog projekta, koji prolazi kroz više zemalja, zahteva da sve te zemlje saradjuju.

„U slučaju gradnje gasovoda `Južni tok` nije sporna Srbija, već je ključ u odnosu izmedju Rusije i Evropske Unije. Za nas je važno da gradnja `Južnog toka` počne što pre, a jos važnije da obezbedimo gasnu stabilnost do trenutka dok prvi gas ne krene kroz `Južni tok`, jer ćemo do tada kao zemlja biti ranjivi“, ocenila je Mihajlović.

Na pitanje da li veruje da će Evropa uvideti potrebu da se „Južnim tokom“ zaobidje Ukrajina i na kraju sa Rusijom dogovoriti gradnju tog gasovoda, ona je rekla da energetika i politika uvek idu zajedno.

„Rezultat političkog dogovora izmedju zemalja učesnica ovog projekta biće početak radova u svakoj zemlji ponaosob“, navela je Zorana Mihajlović.

 

Beta

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com