Taman se pomirili sa Zaevom: Ivanov oštro demantuje Živaljevića

Kabinet predsednika Makedonije, pa ni savetnici u njemu nisu nadležni da prijavljuju kretanje stranih predstavnika i diplomata nego je za to nadležno Ministarstvo inostranih poslova, saopšteno je iz kabineta makedonskog predsednika Djordja Ivanova a povodom intervjua koji je Goran Živaljević, pripadnik bezbednosnih službi Srbije, dao Tanjugu.

Tako je kabinet Ivanova još jednom oštro odrekao bilo kakvu vezu sa boravkom Živaljevića u Sobranju Makedonije za vreme dramatičnih ovogodišnjih dogadjaja. Za taj boravak, podvlači se u saopštenju, Živaljević nije tražio niti dobio usmenu ili pismenu dozvolu nadležnog državnog organa.

„Izjava Živaljevica protivreči činjenicama. Makedonske službe nisu tražile uslugu od njega. On je po okončanju delovanja i aktivnosti u Sobranju uputio poruku licima zaposlenim u institucijama medju njima i pomenutom savetniku, da je bio u Sobranju, a u cilju obezbedjenja alibija i minimiziranja odgovornosti za svoje postupke“, navodi se u saopštenju.

Takodje se dodaje da je zloupotrebljeni savetnik o svemu sačinio izveštaj, arhivirao ga i uputio nadležnima.

„Slučaj sa neovlašćenim kretanjem Živaljević u Sobranju Republike Makedonije zatvoren je dogovorom medju službama“, zaključuje se u saopštenju.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com