Telekom: Nismo zvanično obavešteni o ukidanju rominga

Ivana Arbutina portparol Telekoma Srbije rekla je za Ekonomske Vesti da Telekom još uvek nije dobio zvanično obaveštenje o postepenom ukidanju rominga u regionu.

„Telekom Srbija nije zvanično obavešten o pokretanju inicijative za ukidanje rominga u zemljama regiona. Potpuno ukidanje rominga moglo bi da znači i formiranje jedinstvenog telekomunikacionog tržišta za pomenute zemlje, što je vrlo kompleksno pitanje. Međutim, pre bilo kakvih ozbiljnijih komentara morali bismo imati uvid u dokument. Očekujemo da će, kada za to dođe vreme, svi operatori biti upoznati sa detaljima inicijative, kako bismo u direktnoj komunikaciji sa nadležnim institucijama izneli svoje stavove“, rekla ja Arbutina.

Nadležni ministri Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Makedonije potpisali su u Miločeru Sporazum o sniženju cena usluga rominga. Sporazumom je predviđeno da roming u naredne 3 godine bude postepeno snižavan, da bi na kraju bio u potpunosti ukinut. Ipak, roming i dalje ostaje na snazi i to po aktuelnim cenama, sve dok sve države potpisnice ne donesu potrebne zakonske izmene za sprovođenje sporazuma.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com