TOS: Vaučeri se odlično pokazali, ove godine dodeljujemo 46.000

Mera Vlade Republike Srbije za podsticaj unapređenju domaćeg turizma kroz dodelu vaučera, dala je sjajan vetar u leđa promotivnim aktivnostima Turističke organizacije Srbije u 2015. godini, kako kroz povećanje broja domaćih turista koji su odmor proveli u Srbiji tako i kroz značajno produženje trajanja njihovog boravka na odabranim destinacijama, izjavila je za Ekonomske Vesti Marija Labović, direktor TOS-a.

Zlatibor

„Za samo tri i po meseca 2015. godine, 14.000 građana je iskoristilo vaučere, kroz koje je ostvareno 118.000 noćenja. Značajno je da je ova podsticajna mera omogućila produženje boravka domaćih turista na destinacijama na čak 8,5 dana“, rekla je Labovićeva i dodala da je procena resornog ministarstva da će ove godine biti realizovano 46.000 vaučera.

Ona je istakla da se ove godine veći broj objekata prijavio za primanje vaučera, što govori u prilog činjenici da su i sugrađani i privreda Srbije prepoznali kapacitete srpskog turizma.

Prema podacima TOS-a, najčešće posećivane destinacije uz korišćenje vaučera su Prolom banja, Sokobanja, Vrnjačka banja, Kopaonik, Lukovska banja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com