Ministarstvo: Sve veće interesovanje za vaučere

Sektor za turizam Ministarstva trgovine, telekomunikacija i turizma saopštio je Ekonomskim Vestima da je prošle godine, za samo tri meseca, iskorišćeno 14.087 vaučera (ukupno 118.625 noćenja), a da se do 9. maja ove već prijavilo 15.975 građana zainteresovanih za ovu subvenciju.

Zlatibor

„Za razliku od prošle godine, proširena je lista potencijalnih korisnika, a takođe će i ugostitelji svakog petka moći da prijavljuju svoje objekte. Trenutno je građanima na raspolaganju 522 objekta u kojima mogu da iskoriste svoje vaučere. Građani će moći da se prijavljuju do 15. oktobra, a vaučere da koriste do 20. novembra. Do 9. maja se prijavilo 15.975 građana, a najveće interesovanje ponovo su pokazali penzioneri pa su tako najposećenije destinacije Prolom banja, Banja Koviljača i Lukovska banja“, navodi se u saopštenju.

Prema procenama Ministarstva, ove godine će biti realizovano oko 46.000 vaučera za šta je u budžetu za 2016. godinu opredeljeno 230 miliona dinara.

Ministarstvo ističe da su građani vrlo zadovoljni ovom vrstom podsticaja i da ih je ona motivisala da putuju po Srbiji.

„U isto vreme su zadovoljni i ugostitelji jer su im kapaciteti popunjeniji, dobili su besplatan marketing i svake naredne nedelje je sve veći broj zainteresovanih. Turistička privreda i korisnici njihovih usluga su stekli poverenje i znaju da će im sigurno usluga smeštaja biti umanjena za iznos od 5.000 RSD, a ugostiteljima država refundirati novac. To je u današnje vreme veliki doprinos domaćem turizmu“, zaključuje se u saopštenju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com