Treće zasedanje Komisije Srbija – Baden Virtemberg

Plenarnom sednicom, kojom je otvoreno treće zasedanje Zajedničke komisije Srbija – Baden Virtemberg, predsedavao je ministar privrede, Želko Sertić, koji je tom prilikom izjavio da saradnja naše države sa ovom nemačkom pokrajinom ima poseban ekonomski značaj.

On je dodatno pojasnio da na tržištu Srbije uspešno posluju vodeće kompanije iz Baden Virtemberga poput Dajmlera, Boša, Virta, DM-a…

Srbija je zainteresovana da sa kompanijama iz Baden Virtemberga pokrene slične aktivnosti i u drugim oblastima, rekao je Sertić i dodao daje najveći interes za privrednom saradnjuu mašinskoj, metalskoj, IT industriji, elektronici, industriji građevinskih i alatnih mašina.

„Zbog napora koje ulažemo očekujemo da Srbija bude značajnije prisutna na investicionoj mapi, a ključni faktori koji mogu da opredele dolazak stranih investitora u Srbiju su niski troškovi rada, blizina evropskih tržišta i prednost u pogledu korišenja bescarinskog izvoza na tržište od blizu milijardu potrošača“, rekao je Sertić.

Piter Fridrih, ministar Veća saveznih pokrajina, Evrope i međunarodnih poslova Baden Virtemberga i kopredsedavajući Komisije rekao je da je saradnju neophodno produbiti i u oblasti novih tehnologija, prenošenja znanja i inskustva.

Baden Virtemberg je jedna od najrazvijenijih i najvećih pokrajina Evrope, a Srbija je jedina od pet zemalja iz regiona Jugo-istočne Evropa sa kojima ova pokrajina održava zesadanja na ministarskom nivou, podseća Ministarstvo pravde.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com