Turisti iz Irana prvi put organizovano u Srbiji

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je danas na dočeku prve organizovane grupe turista iz Irana da je ovo veliki dan za srpski turizam, kao i za unapređenje odnosa dveju zemalja.

srbija iran

Ljajić je na prijemu u Turističkoj organizaciji Srbije (TOS) izrazio uverenje da će turisti nakon posete i lepo provedenog vremena u našoj zemlji širiti najbolju sliku o Srbiji.

On je ocenio da je ovo prvi korak i da će interesovanje gostiju iz te zemlje za Srbiju biti veće.

Direktor TOS-a Marija Labović istakla je da poseta turista iz Irana Srbiji dokazuje da dobra strategija i promocija turističkih potencijala mogu da otvore nova tržišta.

Srbija je, kako je navela, nedovoljno poznata na tržištu Irana, a organizovana poseta njihovih turista je prilika da im naša zemlja bude predočena kao dobra destinacija za odmor.

Drago nam je da ste odabrali baš Srbiju za željenu destinaciju i nadamo se da ćete, uz našu pomoć, imati priliku da obiđete naše znamenitosti, naglasila je Labović.

Ambasador Irana u Srbiji Madžid Fahim Pur poručio je turistima da je Srbija zemlja sa lepom prirodom, dobrim ljudima, ističući da se odnosi između dve zemlje razvijaju u svim oblastima.

Nadam se da će ovaj čarter- let biti samo uvod u dalju saradnju i dolazak još većeg broja turista u Srbiju, zaključio je ambasador.

U Srbiju je iz Irana doputovalo približno 200 turista koji će tokom četiri dana imati priliku da vide znamenitosti naše zemlje, kako u glavnom gradu, tako i prilikom posete Novom Sadu, Fruškoj Gori, Sremskim Karlovcima i drugim mestima.

Putovanje je organizovao najveći iranski turoperator „Iran markaz internacional“, a turisti su stigli prvim direktnim čarter-letom na liniji Teheran–Beograd.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com