U penziju idu samo lekari koji nisu neophodni

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Vlade Republike Srbije Berislav Vekić izjavio je danas da će u penziju otići samo oni lekari za koje se utvrdi da nema potrebe za njihovim ostankom, dok će zdravstveni radnici čije su specijalizacije deficitarne ostati deo zdravstvenog sistema.

lekari

Vekić je u izjavi za agenciju Tanjug istakao da resorno ministarstvo odgovorno pristupa procesu racionalizacije, i dodao da je cilj da se nijednim postupkom ne ugrozi funkcionisanje zdravstvenog sistema.

On je istakao i da su u Ministarstvo stigli spiskovi zaposlenih, koji su pokazali da je veliki broj onih koji ispunjavaju uslove za penziju, ali i da je više od deset specijalističkih službi deficitarno, pre svih pedijatrija, anesteziologija i nekoliko hirurških grana.

Prema njegovim rečima, samo kada je reč o pedijatriji, više od 65 odsto lekara je u starosnoj dobi između 55 i 65 godina.

Takođe, državni sekretar je naglasio da je namera da se pre svega smanji broj nemedicinskog osoblja, i izneo podatak da se prirodnim odlivom za poslednjih godinu dana broj tog osoblja umanjio za svega 1,5 odsto.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com