U renoviranim halama smeštaj za 1.000 migranata

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas u Preševu da će u halama koje se renoviraju u ovom gradu, tokom zime moći da se privremeno smesti do 1.000 migranata dnevno.

Vulin

Vulin, koji je i predsednik Radne grupe za rešavanje problema mešovitih migracionih tokova je najavio da će renoviranje hala nekadašnje Duvanske industrije, u okviru Prihvatnog centra za migrante, biti završeno već za desetak dana.

Obaveze koje smo preuzeli mi ispunjavamo, ali očekujemo i da pomoć koja treba da stigne od donatora bude brža i veća kako bi povećali privremene kapacitete. Ovi ljudi nisu tu da ostanu, ali ne treba ni da se smrznu sa decom, naglasio je ministar.

U Preševo je u poslednja tri dana, prema evidenciji Crvenog krsta i Komesarijata za izbeglice i raseljena lica, došlo manje migranata u odnosu na pre nekoliko nedelja.

Od petka u podne do subote ujutru, u Prihvatnom centru je registrovano oko 1.500 migranata.

Manji priliv migranata je posledica štrajka grčkih mornara, pa migranti nisu mogli da se prebace sa ostrva na kopno.

Ministar Vulin je rekao da se već krajem vikenda očekuju ponovo veće gupe migranata, uz napomenu da su nadležni organi spremni i za njihov prihvat.

Pored renoviranja novih hala za prihvat migranata, u Preševu se uveliko izvode i radovi na izgradnji prilaznog puta pored železničke stanice ka Prihvatnom centru. Kada put bude završen za dve nedelje, migranti neće više morati da stoje u redu duž glavne ulice na ulazu u to mesto.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com