Uhapšena jedna osoba zbog prevare sa turističkim aranžmanima

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da su pripadnici policije uhapsili I. F. (1984) iz Novog Sada zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo prevara i oštetila građane za 1.501.261 dinar.

mup

Sumnja se da je I. F. kao odgovorno lice turističke agencije „Tomas kompani“ iz Beograda, dovela u zabludu veći broj građana koji su sa agencijom zaključili ugovore o turističkim aranžmanima, a koji im nisu bili omogućeni.

Osumnjičena se tereti da je, u periodu od 19. novembra 2014. do 29. maja 2015. godine, preuzimala novac u gotovini, putem računa ili čekova građana, a oštećene držala u zabludi da će ispuniti svoj deo ugovora.

Ona je angažovala veći broj za sada nepoznatih službenika koji su zaključivali turističke aranžmane i izdavali priznanice i vaučere.

Osumnjičenoj je određeno zadržavanje do 48 časova, po čijem isteku će, uz krivičnu prijavu, biti privedena nadležnom tužilaštvu.

MUP je uputio poziv oštećenim građanima da se jave Policijskoj upravi za grad Beograd, Upravi kriminalističke policije Odeljenja za suzbijanje privrednog kriminaliteta, na telefon 011/279 76 29.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com