Uhapšene četiri osobe zbog utaje 122,5 miliona dinara poreza

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da su, u zajedničkoj akciji pripadnika policije u Nišu i Odseka Poreske policije iz Beograda, uhapšene četiri osobe osumnjičene da su oštetile budžet Republike Srbije za više od 122,5 miliona dinara.

MUP

U saopštenju se navodi da je, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu, slobode lišen V. Š. (1965) iz Niša, odgovorno lice Privrednog društva „Jugo-impeks“ d.o.o. Niš, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivična dela poreska utaja, neosnovano iskazivanje iznosa za povraćaj poreza i poreski kredit i falsifikovanje službene isprave.

Takođe, uhapšen je i M. K. (1952) iz okoline Obrenovca, odgovorno lice Privrednog društva „Eko bel 026“ iz Smedereva, koji je osumnjičen za to da je počinio krivična dela poreska utaja, neosnovano iskazivanje iznosa za povraćaj poreza i poreski kredit i pomaganje i falsifikovanje službene isprave.

Policija je uhapsila i B. M. (1983) iz Smedereva, odgovorno lice Privrednog društva „Mapet“ d.o.o. Beograd, i S. K. (1973) iz Aleksinca, odgovorno lice samostalne radnje „Ofert“ iz Grocke, zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivična dela poreska utaja u pomaganju i falsifikovanje službene isprave.

Postoje osnovi sumnje da su od početka septembra 2011. do kraja septembra 2013. godine M. K, B. M. i S. K. sačinjavanjem fiktivne dokumentacije o navodnom prometu sekundarnih sirovina i bakarnih katoda omogućili V. Š. da utaji 122.577.443 dinara poreza po osnovu prava na odbitak prethodnog poreza pri obračunu PDV-a i izbegavanja plaćanja poreza na dohodak građana.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti sprovedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu, dodaje se u saopštenju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com