Uhapšene četiri osobe zbog zloupotrebe položaja

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da su pripadnici policije u Kragujevcu, nakon intenzivnog operativnog rada, uhapsili četiri osobe zbog sumnje da su zloupotrebile položaj odgovornog lica.
mup
U saopštenju se navodi da su ova lica, falsifikovanjem službene isprave, oštetila Javno preduzeće “Direkcija za izgradnju“ i Opštinu Rača za 5.946.217 dinara.
Reč je o N. R. (44), odgovornom licu građevinskog preduzeća „Grad kop“ iz Beograda, M. S. (45), zaposlenom u tom preduzeću, R. D. (51) iz Velikog Gradišta, koji je nadzorni organ u JP “Direkcija za izgradnju opštine Rača“ i I. T. (37) iz Novog Sada, odgovornom izvođaču ispred preduzeća „Grad kop“.
Sumnja se da su oni, u drugoj polovini novembra 2015. godine, falsifikovanom dokumentacijom prikazali da su izvršeni građevinski radovi – čišćenje i uređenje odvodnih jarkova i kanala na području opštine Rača, vredni 7.845.457 dinara, iako je stvarna vrednost navedenih radova oko 1.900.000 dinara.
Oni se terete da su fiktivno prikazali da je prilikom izvođenja ovih radova bilo angažovano više mašina i kamiona od stvarnog broja, iako se određeni broj kamiona ovog preduzeća u navedeno vreme nije ni nalazio na teritoriji opštine Rača, već je bio angažovan u Obrenovcu.
Osumnjičenima se stavlja na teret i da su dokumentovali neistinite podatke o količini iskopane zemlje, odnosno da su naveli da je iskopano 9.830 kubnih metara, iako je zapravo iskopano četiri puta manje.
Uhapšeni su, uz krivičnu prijavu, sprovedeni Višem javnom tužilaštvu u Kragujevcu, dodaje se u saopštenju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com