Uskoro donošenje uredbe o nastavku povezivanja staža

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin najavio je danas da će Vlada uskoro usvojiti uredbu o nastavku povezivanja radnog staža, u čijoj su izradi učestvovali predstavnici resornog ministarstva i Ministarstva privrede.
vulin
Vulin je, nakon konferencije „Godina preduzetništva“, istakao da je do sada podneto 7.500 zahteva za povezivanje radnog staža, pri čemu 920 rešeno, a prema procenama tog ministarstva više od 13.000 ljudi trebalo bi da uđe u te mere.
On je ukazao na to da su mere koje je Ministarstvo preduzelo u „Godini preduzetništva“ dale određene rezultate i da povlastice koje su obezbeđene poslodavcima nikada nisu bile tako široke.
Ministar je podsetio na to da je do sada bila obaveza da poslodavci ukoliko zapošljavaju radnike preko programa za zapošljavanje, uz podršku Ministarstva, moraju da zadrže zaposlene 24 meseca.
Prema njegovim rečima, taj rok je mnoge odbijao, pa je on smanjen na 12 meseci, a za neke kategorije i na samo šest meseci.
Uvedena je i mogućnost da mala i mikropreduzeća, kao i preduzetnik, ukoliko zaposle dva radnika, dobiju od države refundirane troškove u visini do 75 odsto, naveo je Vulin.
On je objasnio da se pomenuta mera primenjuje od 1. januara ove godine i traje do kraja decembra 2017. godine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com