Uskoro spisak kompanija zainteresovanih za privatizaciju Telekoma

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, najavio je danas da će ove nedelje biti poznat spisak kompanija koje će ući u sledeći krug privatizacije Preduzeća za telekomunikacije Telekom Srbija.

ljajić

Ljajić je precizirao da će podaci o tome koje su sve neobavezujuće ponude podnete i šta sadrži svaka od njih, biti poznati nakon sastanka Komisije za davanje predloga Vladi Srbije za izbor modela privatizacije Telekoma sa privatizacionim savetnikom – kompanijom Lazard.

On je objasnio da će Komisija nakon toga doneti odluku o tome koja zainteresovana kompanija ispunjava uslove da ide u sledeći krug.

Prema njegovim rečima, kompanije koje idu u drugi krug stiču pravo na uvid u svu dokumentaciju Telekoma, nakon čega slede njihove obavezujuće ponude.

Kako je prošle nedelje objavio slovenački list Finance, zainteresovani za privatizaciju Telekoma Srbije su: fondovi  Advent International, Apollo, Colbeck Capital-Ron Burkle i telekomunikacione kompanije Deutsche telekom, France telekom i American movil. A na tenderu za prodaju Telekoma Srbija mogao bi da učestvuje, prema informacijama tog lista, i Telekom Slovenija za koji je postupak prodaje upravo obustavljen.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com