Vanredni izbori: Narod „časti“ političke partije sa 698 miliona dinara

Građani Republike Srbije „doniraće“ političkim partijama za finansiranje kampanje na vanrednim parlamentarnim izborima 698,18 miliona dinara.

dinari

Naime, prema Zakonu o finansiranju političkih aktivnosti političke partije dobiće za izbornu kampanju 0,07% poreskih prihoda budžeta Republike Srbije.

„Sredstva iz javnih izvora za pokriće troškova izborne kampanje obezbeđuju se u godini u kojoj se održavaju redovni izbori, u iznosu od 0,07% poreskih prihoda budžeta Republike Srbije, poreskih prihoda budžeta autonomne pokrajine, odnosno poreskih prihoda budžeta jedinice lokalne samouprave, za godinu za koju se budžet donosi.

U slučaju održavanja vanrednih izbora, nadležni organi su dužni da obezbede sredstva predviđena u stavu 1. ovog člana“, navodi se u članu 20 Zakona o finansiranju političkih aktivnosti.

Sredstva će biti obezbeđena iz budžetskih rezervi.

Ranije danas, premijer Srbije Aleksandar Vučić saopštio je da je odlučio da se ide na vanredne parlamentarne izbore.

One thought on “Vanredni izbori: Narod „časti“ političke partije sa 698 miliona dinara

  • 28. sep. 2016 at 23:00
    Permalink

    Pa vi prvi pominjete placene komentare, covece! Onda govorite iz nekoga ko napada nekog za nesto, a brani se od toga? Mislite da je narod glup i da ne vidi da su nam u Valjevu neophodni izbori , a i da narod ne vidi koja stranka ima najvise podrske u narodu?

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com