Veliko interesovanje za Srbiju na “Ekspo 2015” u Milanu

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić saopštio je danas da je Srbija na svetskoj izložbi “Ekspo 2015” u Milanu, sa 120.000 posetilaca u prvih 70 dana, jedna od najposećenijih zemalja, navodi se u saopštenju na zvaničnom sajtu Vlade Republike Srbije.

ljajić

Ljajić je u izjavi za agenciju Tanjug, prilikom obilaska našeg izložbenog prostora, naveo da je cilj da do kraja izložbe u oktobru Srbija privuče što veći broj italijanskih turista, ali i kompanija koje će investirati u našu privredu.

Postoji veliko interesovanje za ono što Srbija prezentuje na toj izložbi, ponovio je on i podsetio na to da je do sada održano 55 različitih manifestacija, koje su bile glavne atrakcije za najveći broj posetilaca.

I u narednom periodu ćemo nastaviti da prikazujemo sve potencijale Srbije, i to ne samo u oblasti turizma, već i privrede i ekonomije, jer cilj nije samo da privučemo veći broj turista, već i investitora, predočio je potpredsednik Vlade.

Prema njegovoj oceni, ovo je najbolja prilika da predstavimo sve ono najbolje što Srbija nudi u smislu privlačenja stranih investitora, jer će izložbeni prostor tokom trajanja ove manifestacije obići više od 20 miliona ljudi.

Na svetskoj izložbi „Ekspo 2015“ u Milanu, koja je otvorena 1. maja, a trajaće do kraja oktobra, 144 države imaju svoje nacionalne paviljone.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com