Modernizacija EPS-a doneće bolje finansijske rezultate

Ministar rudarstva i energetike u Vladi Republike Srbije Aleksandar Antić izjavio je danas da Vlada od poslovodstva „Elektroprivrede Srbije“ (EPS), koja od 1. jula ima novu organizacionu strukturu, očekuje što skorije poslovne i finansijske rezultate.

antić

Antić je u obraćanju novinarima nakon sastanka sa poslovodstvom EPS-a, kojem je prisustvovao i ministar privrede Željko Sertić, naglasio da su ljudi koji rukovode poslovima ove kompanije dobili veliki zadatak i obavezu da EPS bude najuspešnije srpsko javno preduzeće.

Rezultati, kako je objasnio, treba da budu poslovne prirode sa stanovišta efikasnosti sistema, ali i smanjenja troškova i optimizacije svih proizvodnih ciklusa, koji treba da se već u drugoj polovine godine pokažu kroz povoljnije finansijske rezultate.

Za Vladu Srbije je najvažnije da EPS dugoročno postane stabilna i profitabilna kompanija, koja će značajno uticati na punjenje budžeta, naveo je ministar.

Direktor EPS-a Aleksandar Obradović iskazao je zahvalnost Antiću i Ministarstvu rudarstva i energetike, koji su, kako je rekao, u velikoj meri zaslužni za to što ovo preduzeće danas izgleda sasvim drugačije.

Obradović je, ističući da izazovi tek predstoje, napomenuo da rukovodstvo EPS-a ima obavezu da do kraja godine definiše sve dokumente koji se odnose na strategiju, dugoročne, srednjoročne i kratkoročne finansijske planove.

Podsetimo, Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) saopštila je juče da odobrila zajam Elektroprivredi Srbije u iznosu do 200 miliona evra. Novac će biti iskorišćen za restrukturiranje tog preduzeća.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com