Vladimir Orlić katastrofalno vodi sednicu Narodne skupštine

Predsednik Narodne skupštine Vladimir Orlić slabija je tačka današnjeg izveštaja o pregovaračkom procesu o Kosovu i Metohiji od bilo koje javne ili tajne tačke tog izveštaja.

Način na koji on vodi sednicu ne samo da ni malo ne doprinosi jačanju dostojanstva Narodne skupstine nego podstiče dalje ruiniranje tog dostojanstva i opravdava ponašanje dela opozicionih poslanika, koje takodje nije za pohvalu, nego svedoči i o dubokoj nesigurnosti u vladajućim redovima.

Orlić sa mesta predsednika Narodne skupštine bahato upada u reč poslanicima i polemiše sa njima na način koji atmosferu u Skupštini, u trenutku kad se navodno raspravlja o sudbinskim pitanjima, čini cirkuskom.

Predsednik Narodne skupštine je očito dobio zadatak da praktično sprovodi u delo stav predsednika svoje stranke i predsednika države da je skupštinski poslovnik dokument koji je poželjno gaziti, podsmevati mu se i diskreditovati ga neprimerenim poredjenjem sa Kosovom i Metohijom.

„Njima je poslovnik, a nama Kosovo srce Srbije“ ponavljao je Vučić.

„Poslovnik je za Skupštinu ono što je Ustav za Srbiju“, rekla je opoziciona poslanica Gorica Gajić. I bila je potpuno u pravu.

Poslednja osoba, koja bi poslovniku Narodne skupštine smela da se podsmeva je predsednik te Skupštine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com