Vrednosti omladinskih radnih akcija usaditi i novim generacijama

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas na Saboru akcijaša Srbije da su dobrovoljne akcije bile ponos zemlje i da vrednosti koje su negovali akcijaši nikada ne mogu biti ideje prošlosti.

radna akcija

Dačić je, ističući da ova zemlja duguje veliku zahvalnost ljudima koji su proveli mladost gradeći je, rekao da treba razmišljati o ideji da se stvore mogućnosti za ponovno angažovanje mladih.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin iskazao je zahvalnost akcijašima što su se okupili i što uče Srbiju vrednostima koje treba poštovati.

On je ukazao na to da dobrovoljni rad akcijaša i ono što je stvorila njihova generacija niko nije mogao da plati, i naglasio da su ti ljudi verovali svojoj zemlji i bili spremni da ulože ono što su imali.

Predstavnik Udruženja učesnika omladinskih radnih akcija i volontera Srbije Stevan Stojanović rekao je da je cilj ovog okupljanja podsećanje na prve radne akcije koje su započele pre 75 godina.

Vulinu je na Saboru, koji je organizovalo Udruženje učesnika omladinskih radnih akcija i volontera Srbije, uručeno priznanje za uspešnu saradnju Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja sa Udruženjem učesnika ORA i volontera Srbije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com