Vučević: Ja sam platio dug

„Ja sam platio taj dug, četiri miliona evra“, rekao je Miloš Vučević gostujući na Radio televiziji Vojvodine povodom duga Novog Sada prema preduzeću ATP Vojvodina zbog nove gradske autobuske stanice.

Miloš Vučević

Vučević je dodao da je „ponosan“ što je odšteta smanjena sa 17 na četiri miliona evra (odlukom Kasacionog suda Srbije prim.aut), ali umešanost Maje Gojković, koja je kao gradonačelnica Novog Sada 2006. godine potpisala ugovor sa ATP Vojvodinom o izgradnji gradske autobuske stanice, u tom slučaju nije želeo da komentariše.

Više godina je trajala sudska borba između Novog Sada i ATP Vojvodine zbog sporne gradske autobuske stanice. ATP Vojvodina je izgradila tu stanicu po ugovoru sa Novim Sadom, ali ona nikada nije puštena u funkciju, tačnije grad je nikada nije preuzeo. Zbog finansijskih poteškoća, ATP Vojvodina je kasnije otišla u stečaj.

U Novom Sadu i dalje postoji ATP-ova nova gradska autobuska stanica, ali grad i dalje koristi staru, tik do Železničke stanice, koja je u poprilično lošem, tačnije zapuštenom stanju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com