Vučić: Očekujem dogovor sa Esmarkom za 10-12 dana

Pregovori sa Esmarkom o strateškom partnerstvu u Železari Smederevo bili su pre par dana u „gotovo bezizlaznoj situaciji“, rekao je premijer Srbije Aleksandar Vučić.

„Očekujem da u narednih 10, 12 dana završimo sve. Mi smo već poslali pisma i dopis Briselu da očekujemo da nam uvaže jedno kratko produženje i mislim da u narednim danima treba očekivati kraj“, istakao je Vučić.

Kratko produženje, koje premijer spominje, se odnosi na zahtev Evropske komisije da se od 1. februara ukinu državne subvencije Železari Smederevo.

Vučić je otkrio i neke od uslova oko kojih se ovih dana u Beogradu vode intezivni pregovori države i Esmarka: ostanak zaposlenih, da se ne potroši sva sirovina koju Železara Smederevo ima i eventualna korporativna garancija Esmarka u visini od „nekoliko miliona ili nekoliko desetina miliona evra“.

Ipak, valja podsetiti, ministar privrede Željko Sertić je još 11. januara izjavio da je Esmark u svojoj ponudi za Železaru Smederevo „ispunio sve elemente koje je država zahtevala„.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com