Vučić pozvao Saudijce da ulažu u Srbiju

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić izrazio je danas prilikom susreta sa princom Saudijske Arabije Sultanom bin Salmanom bin Abdulazizom Al Saudom uverenje da će uspostavljanje diplomatskih odnosa dveju zemalja doprineti razvoju njihove političke i ekonomske saradnje.

Saudijska Arabija

Vučić je, takođe, iskazao zadovoljstvo zbog uspostavljanja diplomatskih odnosa 2013. godine i otvaranja Ambasade Srbije u Rijadu, kao i nadu da će Kraljevina Saudijska Arabija uskoro otvoriti svoju ambasadu u Beogradu.

On je ocenio da će diplomatska predstavništva svakako doprineti jačanju političkog dijaloga dveju zemalja, ali i ekonomske saradnje.

Premijer je u tom kontekstu saudijskom princu predstavio rezultate ekonomskih mera Vlade Srbije, sa željom da i saudijske kompanije nađu interes za ulaganje u Srbiji.

Posebno su naglašene mogućnosti za saradnju u oblasti turizma, koje treba da podstakne i Memorandum o razumevanju o saradnji u oblasti turizma između dve zemlje.

Princ Sultan bin Salman bin Abdulaziz Al Saud, koji je i predsednik Visokog državnog saveta za turizam i kulturnu baštinu Saudijske Arabije, ocenio je da na međunarodnoj sceni slika Srbije postaje stabilna i pozitivna.

On je pohvalio gostoprimstvo koje mu je ukazano u Beogradu i istakao lepote glavnog grada, uz očekivanje da će ga projekat „Beograd na vodi“ učiniti još lepšim i privlačnijim za turiste.

Princ je, predstavljajući projekte u Saudijskoj Arabiji, pozvao srpske kompanije da konkurišu za učešće u njihovoj realizaciji, i ujedno predložio održavanje saudijsko-srpskog poslovnog foruma na kojem bi se utvrdile mogućnosti za ekonomsku saradnju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com