Vučić: Svetski ekonomski lideri pohvalili uspehe Srbije

Srbija je na Svetskom ekonomskom forumu (WEF) u Davosu „dobila pohvale za sve što je u prethodnom periodu postigla na planu ekonomskih i političkih reformi“, poručio je iz švajcarskog grada premijer Srbije, Aleksandar Vučić.
Vučić
On je rekao da su pohvale Srbiji uputili i direktorka Međunarodnog monetarnog fonda, Kristin Lagard, kao i Džim Jong Kim, šef Svetske banke.
Vučić tokom učešća na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu razgovarao i sa Bergeom Brendeom, ministrom spoljnih poslova Norveške, kome je uputio molbu da Norveška „kroz određene fondove, ukoliko je to moguće, pomogne Srbije“ kada su u pitanju investicije i razvoj preduzethničkog duha.
U saopštenju Vlade Srbije se navodi da je Aleksandar Vučić razgovarao i sa Žan-Filipom Kurtoaom, predsednikom Majkrosofta, i to o digitalizaciji, unapređenju IT sektora u Srbiju, prihvatanju softvera, programima učenja koji nisu dovoljno razvijeni i obezbeđivanju strat-ap kredita.
Na kraju, Vučić je izvršnom direktoru Svetskog ekonomskog foruma, Filipu Rezleru, uputio poziv da u Beogradu organizuje regionalnu konferenciju na temu preduzetničkog duha i migracija, i potvrdio da će predsednik Svetskog ekonomskog foruma, Klaus Švab, uskoro posetiti Srbiju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com