Vulin: Nezaposlenost opada

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da nezaposlenost u Srbiji opada i da, u odnosu na prošli mesec, ima 6.900 manje nezaposlenih, što predstavlja smanjenje od 0,93 odsto.

nezaposlenost

Vulin je u Požarevcu, gde je otvorio Sajam zapošljavanja, naglasio da nisu u pitanju sezonski poslovi, kojih je bilo i prošle godine, uz napomenu da smanjenje nezaposlenosti u odnosu na isti mesec prošle godine iznosi 3,97 odsto.

Prema evidenciji resornog ministarstva i evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje, kako je istakao, broj novozaposlenih od januara do danas iznosi 139.402 osobe.

Ova statistika proizašla je iz prijava na obavezni registar socijalnog osiguranja, objasnio je ministar i dodao da u odnosu na prošlu godinu, kada je novozaposlenih bilo nešto više od 121.000, to predstavlja povećanje od 14,5 odsto.

Vulin je istakao i da će na današnjem sajmu Požarevac postati bogatiji za više od 100 novozaposlenih, uz podsećanje na to da je od januara do danas održano više od 40 ovakvih sajmova u organizaciji Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ), na kojima je 5.080 ljudi pronašlo posao.

Na sajmu su učestvovala 24 poslodavca, koji su ponudili 111 slobodnih radnih mesta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com