Za letovanje u Srbiji vaučeri od 5.000 dinara

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Vlade Republike Srbije najavilo je danas da će 22. juna uputiti javni poziv za sve ugostitelje koji su zainteresovani za pružanje usluga smeštaja u skladu sa Uredbom o uslovima i načinu dodele sredstava za podsticanje razvoja domaćeg turizma.

zla

U saopštenju se navodi da će poziv biti objavljen na sajtu Ministarstva, nakon čega će biti objavljena lista svih hotela, ustanova za lečenje i rehabilitaciju, kao i kategorisanih objekata domaće radinosti, u kojima je moguće realizovati vaučere.

Vlada Srbije je na današnjoj sednici usvojila Uredbu o uslovima i načinu dodele sredstava za podsticanje razvoja domaćeg turizma, koja predviđa podelu vaučera za subvencionisano korišćenje usluge smeštaja u ugostiteljskim objektima u Srbiji, u trajanju od najmanje pet noćenja.

Pravo na dobijanje vaučera, čija će pojedinačna vrednost biti 5.000 dinara, imaju penzioneri, nezaposlena lica, korisnici prava na tuđu negu i pomoć, zaposleni čija primanja ne prelaze iznos od 60.000 dinara i ratni vojni invalidi sa primanjima nižim od 60.000 dinara.

Zainteresovani građani iz pomenutih pet kategorija prijave za vaučere moći će da podnose preko šaltera JP „Pošta Srbije“, a personalizovani vaučeri sa visokim stepenom zaštite biće dostavljani preporučenom poštom na kućne adrese.

Građani će dobijene vaučere moći da realizuju najkasnije do kraja novembra u ugostiteljskim objektima sa spiska, koji će biti objavljen na sajtu Ministarstva, objašnjava se u saopštenju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com