Za podizanje standarda penzionera 360 miliona dinara

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin saopštio je danas da će ove godine 12.000 penzionera ići na oporavak u neku od banja u Srbiji o trošku fonda PIO, a konkurs za to će biti objavljen 11. aprila.

vulin

Vulin je zajedno sa gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem posetio prostorije Udruženja penzionera u ovom gradu, i tom prilikom rekao da će ove godine odlazak u banju koristiti dve hiljade penzionera više nego prošle godine.

To je moguće jer je više sredstava uplaćeno u PIO fond, naveo je Vulin i precizirao da će od ukupno 360 miliona dinara izdvojenih za unapređenje standarda penzionera, najviše otići za finansiranje boravka u banjama.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je podsetio na to da je glavni grad Vojvodine u prošloj godini finansirao odlazak 200 novosadskih penzionera u banju Vrdnik i boravak isto toliko najstarijih Novosađana na moru u Crnoj Gori.

Ministar Vulin je danas posetio i Gerontološki centar u Novom Sadu i tom prilikom je direktoru Draganu Miloševiću uručio sertifikat za obavljanje delatnosti pružanja usluge i brige o penzionerima.

Vulin je rekao da na teritoriji Srbije brigu o starima vodi 215 domova za penzionere, od čega je 40 u vlasništvu države Srbije, a ostali su u privatnom vlasništvu.

Centar u Novom Sadu je jedan od pet državnih domova koji su dobili ovu izuzetno zahtevnu licencu, dodao je ministar.

On je naglasio da je cilj da se u potpunosti izjednači kvalitet usluga domova za penzionere na celoj teritoriji Srbije i da se izjednači kvalitet u državnim i privatnim domovima.

Osim Gerontološkog centra „Novi Sad“, licencu je dobio i privatni dom penzionera „Sveti Georgije“ u Petrovaradinu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com