Železnice Srbije dobile tri nova privredna društva

Železnice Srbije saopštile su danas da su se stekli uslovi za početak rada tri nova privredna društva za prevoz putnika, prevoz robe i železničku infrastrukturu u okviru tog sistema.

železnice

„Tri nova privredna društva u Železnicama Srbije u prethodna tri dana konstitusala su svoje skupštine, koje su u skladu sa zaključkom Vlade Srbije imenovale vršioce dužnosti izvršnih direktora, čime su se stekli uslovi da sva tri društva otpočnu sa radom“, navodi se u saopštenju.

Za predsednika Odbora direktora i vršioca dužnosti generalnog direktora Društva za upravljanje železničkom infrastrukturom „Infrastruktura železnice Srbije“ imenovan je mr Goran Maksić, a za izvršne direktore diplomirani sobraćajni inženjer Milan Šegan i diplomirani ekonomista Dušan Garibović.

U Društvu za železnički prevoz robe „ Srbija kargo“ za vršioca dužnosti predsednika Odbora i generalnog direktora imenovan je dr Miroljub Jevtić, a za izvršne direktore diplomirani ekonomista Zvezdan Pavićević i diplomirani mašinski inženjer Radoljub Gemaljević.

Skupština Društva za železnički prevoz putnika „Srbija voz“ prihvatila je predlog da se za predsednika Odbora i vršioca dužnosti generalnog direktora imenuje diplomirani mašinski inženjer Jugoslav Jović, a za izvršne direktore diplomirani saobraćajni inženjer Vesna Brajović i diplomirani ekonimista Vesna Radosavljević.

Kako se navodi u saopštenju, skupštine sva tri Društva imaju po pet članova.

Predstavnici Republike Srbije kao osnivača Društva za upravljanje javnom železničkom infrastrukturom „Infrastruktura železnice Srbije“, po zaključku Vlade su prof.dr Nebojša Bojović, diplomirani saobraćajni inženjer ( predsednik), Perica Đorđević, diplomirani elektro inženjer, Slavica Manojlović, diplomirani ekonomista, Irena Injac, diplomirani pravnik i Petar Milovanović, ekonomista.

Skupštinu Društva za železnički prevoz robe „Srbija kargo“ čine Miodrag Poledica, diplomirani saobraćajni inženjer ( predsednik), Vera Radoičić Savatović, diplomirani ekonomista, Ljiljana Aćimović, diplomirani menađer bezbednosti, Dragica Gavrilović, diplomirani politokolog i Vladimir Pantelić, diplomirani pravnik.

Članovi Skupštine Društva za železnički prevoz putnika „Srbija voz“ su Kristina Bojović,magistar pravnih nauka ( predsednik), Nebojša Nikić, diplomirani ekonomista, Tatjana Milivojević, diplomirani ekonomista, Mladen Novakov, diplomirani ekonomista i Nikola Pandrc, diplomirani ekonomista-master.

Očekuje se da će novoosnovana društva, uz postojeće društvo Železnice Srbije ad, ubuduće poslovati efikasnije i rentabilnije, zaključuje se u saopštenju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com