Zidovi i žice nisu rešenje za migrantsku krizu

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da naša zemlja očekuje evropsko rešenje povodom aktuelne izbegličke krize, s obzirom na to da, kako je naglasio, zidovi i žice nisu najbolji način da se suočimo sa ovim problemom.

Stefanović

Stefanović, koji je prisustvovao otvaranju specijalizovanog trening centra za otkrivanje i deaktiviranje ilegalnih laboratorija za proizvodnju psihoaktivnih supstanci i prekursora u NC „Mitrovo polje“ na Goču, izneo je očekivanje da će već ove nedelje uslediti reakcija EU, pošto se, kako je dodao, naši susedi ne snalaze baš najbolje sa migrantskom krizom.

On je rekao da je veća grupa migranata, danas oko 12 časova, probila kordon na zelenom delu granice između Srbije i Hrvatske, i dodao da je tom prilikom na teritoriju Hrvatske ušlo između 4.000 i 5.000 migranata.

Zid, žice, ograde i policijski kordoni nisu najbolji način da se suočavamo sa ovom krizom, ponovio je ministar i dodao da se mora pronaći rešenje.

Ne možemo da prihvatimo da se teret krize svali sada na nas jer ni na koji način nismo uticali da do ovih problema dođe, rekao je Stefanović.

Ministar je ukazao na to da je veliki broj migranata koji dolaze u Evropu nešto s čim ni razvijene zemlje Evropske unije nisu u mogućnosti da se u potpunosti suoče.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com