Obnova svih bolnica do polovine naredne godine

Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije Zlatibor Lončar izjavio je danas, prilikom obilaska renovirane Klinike za urologiju Kliničkog centra Srbije (KCS), da je prioritet resornog ministarstva obnova svih bolnica u zemlji do sredine 2016. godine.

Lončar

Lončar je naveo da je Ministarstvo zdravlja finansiralo adaptaciju ove ustanove sa 20 miliona dinara, pri čemu su od te sume zamenjeni prozori, urađena izolacija, a obnovljena je i oronula fasada.

Ova klinika je najveća te vrste na Balkanu, a od izgradnje tog objekta pre 105 godina do danas nikada nije bilo ulagano u njegovo obnavljanje, podsetio je on i ocenio da je ta zgrada sada jedna od najlepših u tom delu grada.

Prema njegovim rečima, pomenuta zdravstvena ustanova jedna je od retkih na kojoj se pacijenti ne šalju na operacije u inostranstvo, već se na njoj rade složeni zahvati poput transplantacije bubrega.

Direktor Klinike za urologiju Zoran Džamić izrazio je zahvalnost Lončaru i direktoru KCS Miliki Ašaninu na tome što su značajno doprineli tome da se obnova bolnice privede kraju.

Džamić je precizirao da bolnica ima 151 ležaj, da se u njoj dnevno obavi 18 do 20 operacija i da u toj ustanovi nema lista čekanja.

Ašanin je naglasio da je obnova Urološke klinike bila strateški važna za Klinički centar Srbije, s obzirom na to da se u toj ustanovi godišnje obavi 65.000 pregleda, 4.100 operacija, dok je od 1975. godine urađeno i više od 1.500 transplantacija bubrega.

Obnovom klinike stvoreni su bolji uslovi za rad zaposlenih, ali pre svega za lečenje i boravak pacijenata, zaključio je on.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com