Zrenjanin među 34 najbolje Slobodne zone u Evropi

Slobodna zona u Zrenjaninu, jedna od 13 u Srbiji, našla se među 34 najbolje slobodne zone u Evropi na listi koju tradicionalno objavljuje časopis „Fajnenšel tajms“.

Slobodna zona Zrenjanin nagrađena je u kategoriji podsticaja koje nudi investitorima, što je prema rečima direktora Branislava Malagurskog, rezultat ne samo rada unutar zone, već i rada gradske uprave, Uprave slobodne zone Srbije, i drugih organizacija na nacionalnom nivou, koje podstiču strane investicije.

„Slobodna zona u ovom trenutku ima tri veća proizvodna pogona, od kojih je najveći Drekslmajer, koji zapošljava oko 3.000 ljudi u samom Zrenjaninu. Ona je u stalnom širenju, i u odnosu na prošlu godinu, kada je ostvareno preko 200 miliona evra prometa, ove godine očekujemo dalji rast“, rekao je za Radio-televiziju Vojvodine Branislav Malagurski.

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić ocenio je da je veoma bitno što je lokalna administracija prilagođena domaćim i stranim investitorima, i najavio novi set mera za dodatno podsticanje investiranja, koji će biti predloženi gradskoj Skupštini.

„Svi investitori imaju iste uslove, a imaće ih i ubuduće. Zrenjanin će biti još povoljniji za investiranje, i nadam se da će to rezultirati novim investitorima i novim zapošljavanjima, jer je nezaposlenost najveći problem u gradu Zrenjaninu“, rekao je Janjić.

Slobodna zona Zrenjanin prostire se na površini od stotinu hektara, na tri lokacije: Cvetna ulica, Bagljaš i Ečka.

 

Tanjug

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com