Alina Kabajeva na čelu Nacionalne Media grupe

Poznata ruska gimnastičarka Alina Kabajeva postavljena je za šefa Saveta direktora „Nacionalne Media grupe“, u kojoj kontrolni paket ima Banka Rusija, na udarnim mestima su objavili svi ruski mediji.Samo koji dan ranije Kabajeva je vratila svoj mandat poslanika Državne dume jer je zakonski nespojiv sa njenom novom funkcijom. Za poslanika je birana dvaput-2007. i 2011.godine.

Nacionalnu Media grupu čine list Izvestija, televizije V kanal, REN TV, Radio „Ruska služba novosti“, a pripada joj i 25-procentni udeo u Prvom TV kanalu.Ta grupa je prošle godine imala promet od gotovo 15 milijardi rubalja i čistu dobit od 1,499 milijardi rubalja.

Akcionari Banke Rusija su lični prijatelji ruskog predsednika Vladimira Putina Jurij Kovaljčuk i Genadij Timčenko, dok je Kabajeva postala planetarno poznata zbog glasina da je u vezi sa ruskim predsednikom .

Banka Rusija i njeni akcionari potpali su još u martu pod sankcije SAD zbog svoje navodne uloge u krimskoj krizi. Banku je odmah lično podržao ruski predsednik i tako što je u njoj otvorio račun preko koga prima svoju predsedničku platu. Banka Rusija je neki dan objavila da prelazi na poslovanje samo sa rubljama.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com