Bela kuća: Neće biti prijema za novinare, ali hoće novinara na prijemima

Omiljeni televizijski kanal američkog predsednika Donalda Trampa, Fox News, objavio je da ove godine u Beloj kući neće biti tradicionalnog božićnog prijema za novinare – otkazan je.

Biće, medjutim, mnogo drugih božićnih i    novogodišnjih prijema na koje će biti pozvani novinari po volji Trampu, uključujući tu i nekoliko voditelja Fox News-a, izvestio je Fox News.

Američki mediji su smatrali za nužno da podsete da je do otkazivanja došlo neposredno pošto je prva dama Amerike Melanija Tramp, koja u američkim medijima sve više dobija na značaju, u jednom intervjuu novinare nazvala „oportunistima“ i „izvodjačima“ i optužila ih da „koriste moje ime ili prezime da bi sebe promovisali“.

Sudeći po slikama poslednjih meseci prva dama Amerike je izgladila odnose sa suprugom i, tako, automatski zaratila s medijima. Pre toga je bila smatrana za najpopularnijeg člana porodice Tramp.

Američki mediji su brzopotezno odgovorili gospodji Tramp, tvrdnjom da se sama prezimenom Tramp okoristila bar dvaput: kad je, kao mlada manekenka, u Americi dobila zelenu kartu preko programa poznatog kao  Ajnštajn-viza i kad je svojim roditeljima obezbedila američko državljanstvo.

A bilo je bogami i cinizma zasnovanog na pravednom gnevu: Tramp je mogao novinarima da servira svoju omiljenu organsku hranu – ugalj, umesto uobičajenih jagnjećih kotleta, račića i odabranih slatkiša.

Ali nije. Odlučio se za jednostavniji pristup: otfikario je neobavezni susret s novinarima, sasvim.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com