Blekberiju ni pasoš ne pomaže

Kanadski proizvođač mobilnih telefona, Blekberi, zabeležio je gubitak od 207 miliona dolara u drugom kvartalu 2014. godine.

Prihodi su iznosili 916 miliona dolara, što je za čak 42 odsto manje nego u istom periodu prošle godine, primećuje Gardijan. Poređenja radi, na konto toga koliko je loša situacija u kanadskoj kompaniji, u drugom kvartalu 2010. godine Blekberi je prihodovao 5,6 milijardi dolara.

Džon Čen

Ipak, u Blekberiju ne odustaju. Džon Čen, izvršni direktor, prošle nedelje je predstavio „Passport“ (pasoš), smartfon kojim će se, nada se Blekberi, donekle uključiti u trku sa Eplom, Samsungom, LG-jem, HTC-om…

Čen je otkrio da je za sada već naručeno 200.000 komada „Passport-a“, i pre nego što je telefon zvanično u prodaji. Ukoliko vam je ova cifra donekle impresivna, onda bi zaista trebalo da znate da je, primera radi, Epl imao 4 miliona narudžbina za iPhone 6 pre početka prodaje.

Džon Čen, koji je pre 10 meseci doveden u Blekberi da pokuša da spasi što se spasti da, napravio je velike rezove u troškovima kanadske kompanije, ali prihodi i dalje izostaju. Trošenje na marketing i administraciju su i više nego prepolovljeni tokom vladavine Čena, a isto se desilo i novcu koji je Blekberi trošio za istraživanje i razvoj.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com